SKORSTEN DW VISION

DW VISION är fulländad skorstensteknik till rätt pris. En vacker skorsten i stål som uppfyller alla regler och lagkrav.

Skorstenspaket1-130mm

Allt ingår!

Våra skorstenspaket innehåller: Kopplingsstycke, isolering och täcksvep, isolerade och lackerade skorstensmoduler i svart, grått eller vitt, bjälklagsisolering, 1 st fyrkantig hel täckplåt, diffusionsspärr, pannkitt samt fyrkantig skorstenshuv eller rund skorsten ovan tak. Du får en komplett anpassad byggsats som är enkel att montera. Självklart är monteringsanvisningen på svenska.

SMART SKORSTENSSYSTEM

DW VISION är ett prefabricerat dubbelväggigt skorstenssystem utan låsband i rostfritt stål och finns i två utföranden som är kompatibla med varandra: DW VISION 32,5 som har 32,5 mm isolering och DW VISION 50 som har 50 mm isolering.

Skorstenssystemet är avsett för inomhus- och utomhusmontage och lämpligt att användas till bostäder och industrier, för öppna spisar, braskaminer, pannor med mera. Skorstenen ansluts till eldstad för eldning med de flesta typer av bränslen såsom gas, eldningsolja, pellets, flis, ved, kol och torv.

SKORSTENSDIAMETER Ø130, Ø150 ELLER Ø200 mm?

Vår storsäljare: Ø130 mm

En skorsten med diameter Ø130 mm är smäcker och elegant. Den smälter in i ditt hem utan att ta mer plats i anspråk än nödvändigt.

Dessutom är det en myt att bredare skorstenar är bättre än smalare. För en vanlig villa är en skorsten med diameter Ø130 mm alldeles perfekt.

För oss på ByggaSkorsten.se är valet enkelt. Skorstenar med diameter Ø130 mm har optimal prestanda och bäst pris för villaägare. Därför är det inte så konstigt att det är dessa skorstenar vi säljer mest av.

Skorstenar Ø150 och Ø200 mm

ByggaSkorsten.se säljer också skorstenar med skorstensdiameter Ø150 mm och Ø200 mm.

Skorstensteknik i världsklass

DW VISION är rätt skorstenssystem för dig som inte vill kompromissa med kvalitén. Tillverkningen utförs med stor omsorg och resulterar i skorstenar av toppkvalitet.

Skorstenarna består av ett innerrör i syrafast rostfritt stål och en lackerad yttermantel i galvaniserat stål. Skorstenen bärs upp av yttermanteln medan innerröret kan expandera fritt. Detta betyder att varje del tar upp sin egen expansion och att ingen hänsyn behöver tas till skorstenens längdutvidgning. Yttermanteln är vind- och vattenavvisande.

Optimal prestanda

Den lätta konstruktionen innebär att skorstenen snabbt kommer upp i arbetstemperatur, vilket bidrar till en minimal risk för kondens i skorstenen. De längsgående skarvarna är svetsade såväl in- som utvändigt för att undvika läckage. Isoleringen är uppbyggd för att förhindra värmebryggor, vilket ger ett jämnt drag med optimal rökgashastighet.

Läs vår broschyr!

Vi har samlat viktiga fakta om DW VISION tillsammans med nytagna bilder. Välkommen att läsa vår e-broschyr!

MONTERING AV SKORSTEN

DW VISION är enkel att installera och vi har skapat en monteringsanvisning på svenska som du kan följa steg för steg. Klicka på bilden nedan för att läsa monteringsanvisningen som PDF.

För monteringsinstruktion för fyrkantig skorstenshuv se nedan.

Vill du ha specialisthjälp?

ByggaSkorsten.se har ett stort nätverk med certifierade installatörer som är geografiskt spridda över hela Sverige. Ring 031-715 99 00 för att boka installation av en Behörig SkorstensEntreprenör®.

Skorstenspaket1-130mm
Hus med tegelröd skorsten DW VISION

Enkel installation

Den smidiga och effektiva installationen är en av många fördelar med DW VISION.

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du support? Ring 031-715 99 00 mån-ons, kl 07:00-16:00. Övriga tider kan du mejla på kundtjanst@byggaskorsten.se.