Integritetspolicy och GDPR

Ägare av ByggaSkorsten.se är:

SFSAB SkorstensFolket Sverige AB
Telefon växel: 031-91 28 00
E-post: kundtjanst@byggaskorsten.se
Adress: Box 8826, 402 71 Göteborg

Vår integritetspolicy baseras på GDPR

Den 25 maj 2018 trädde GDPR (EU:s nya dataskyddsförordning) i kraft och ersatte PUL (Svenska Personuppgiftslagen). Nedan ser du hur vi arbetar med dessa frågor.

Vad för typ av data samlar vi in och hur använder ByggaSkorsten.se informationen?

ByggaSkorsten.se samlar in data om webbplatsens besökare för att förbättra vår marknadsföring och för att förbättra besökarnas upplevelse av webbplatsen.

  • Cookies: ByggaSkorsten.se.se sparar precis som många andra webbplatser cookies på vår server och i din webbläsare.
  • Orderinformation: Vid genomförd beställning sparar vi denna information om dig som kund för att kunna leverera dina varor och vid behov kontakta dig om din beställning:
    • Vilka varor du har beställt
    • E-postadress
    • Namn
    • Leveransadress
    • Telefonnummer
    • IP-adress
    • Eventuella extra ordernoteringar som skrivits i kassan
    • Denna information kopieras även till vår betalpartner Klarna. I deras system lagras även information om ditt betalkort, men vi kan i deras system endast se 8 av de 16 siffrorna från kortnumret och inga av CVV/CVC-siffrorna. Inget om din betalmetod sparas på våra egna servrar utan allt för detta lagras hos Klarnas servrar.
  • Statistik om dig som besökare:
    • Google Analytics: Besökarstatistik, till exempel om du hittade hit genom att Googla eller genom en länk i sociala medier. Vi kan se vilka sidor en besökare från din IP-adress har besökt och om du är en återkommande eller ny besökare på sidan.
      Googles sekretesspolicy
  • Vid kontakt: E-postadress och annan information som lämnats i meddelandet eller telefonsamtalet.

Vad är en cookie?

En cookie är en fil som sparas bland din webbläsares filer för en specifik hemsida. Den kan spara information så som vilka sidor du har besökt, var du pausade i ett videoklipp, vilket språk du har valt och din varukorg i en nätbutik om du inte slutförde beställningen. Detta för att göra din upplevelse av nätbutiken så bra som möjligt. Vi som driver ByggaSkorsten.se kan med hjälp av dessa cookies få fram statistik om webbplatsens användare och använda informationen för att optimera nätbutiken och/eller använda informationen för mer målgruppsanpassad marknadsföring.

Avvisa eller radera cookies

Om du inte vill använda cookies eller vill radera de cookies som är placerade av vår webbplats, så följer du instruktionerna nedan. Obs. Genom att avaktivera cookies på ByggaSkorsten.se så kan din upplevelse och prestanda på webbplatsen påverkas negativt.

Internet Explorer/Microsoft Edge
Firefox
Google Chrome
Opera (engelska)
Safari
Safari i iPhone, iPad eller iPod Touch
Google Chrome Android

Hur länge sparas uppgifterna?

  • Cookies:
    • Cookies från ByggaSkorsten.se:
      • cookie_notice_accepted: Upphör efter 1 månad.
    • Cookies från Google Analytics:
    • Cookies från WooCommerce (vår e-handelsplattform):
      • woocommerce_cart_hash: Under besöket
      • woocommerce_items_in_cart: Under besöket
      • wp_woocommerce_session_... : 2 dygn
    • Cookies från nätbutiken vid inloggning:
      • wf_loginalerted_...: 1 år
      • wfwaf-authcookie-... : 1 dygn
      • wordpress_logged_in_... : 2 veckor
      • wordpress_sec_... . 2 veckor
    • Vid betalning med Klarna (vår betalpartner):

Tar någon tredje part del av insamlad data?

ByggaSkorsten.se säljer ej dina personuppgifter till tredje part. Dina personuppgifter som samlats in genom webbplatsen kan hanteras av tredjepart tillfälligt och på ett säkert sätt om det är nödvändigt för felsökning, support eller kundtjänst.

Hur skyddas dina uppgifter?

Dina personuppgifter skyddas bakom säkrade nätverk och är endast tillgängliga för ett begränsat antal personer med speciella rättigheter till dessa system. Personerna som hanterar personuppgifter har bara tillgång till den information som nödvändigt krävs för att de ska kunna utföra sina arbetsuppgifter.

Om information mot förmodan skulle läcka ut, som resultat av till exempel ett dataintrång – är det vår skyldighet att informera de som kan ha drabbats av läckan så snart som möjligt.

Dina rättigheter

Du har rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig och att vid behov, få dem raderade. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter om dig, samt att dra tillbaka samtycke för att du delar information till oss.

För att begära ett registerutdrag eller på något annat sätt ändra eller radera informationen ByggaSkorsten.se har gällande dig som person, kontakta oss enligt kontaktuppgifterna överst på denna sida.

Mer information om GDPR:

https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/dataskyddsforordningen/

Dataskyddsombud

SFSAB SkorstensFolket Sverige AB's dataskyddsombud Jörgen Tellestam ansvarar för GDPR-arbetet och arbetet att hantera personuppgifter på ett säkert sätt.

Jörgen Tellestam
0709-22 00 25
jorgen@skorstensfolket.nu